Om Høgereden / En dag i Høgereden

En dag i Høgereden

 

Vores hverdage er meget forskellige, specielt efter årstidernes skiftene.

Dagen i høgereden starter kl. 6.30. Høgereden bestræber sig på at børnene får en stille og rolig start på dagen. Der tilbydes morgenmad fra kl 6.30 til 8.00.

Efter morgenmaden sættes der ofte aktiviteter i gang ved bordet. Det kan eksempelvis være tegne, male, perler, klippe og klistre, puslespil eller lignende. Børnene må gerne vælge fri leg, der opfordres her til rolige aktiviteter/lege først på dagen.

I løbet af morgenen/formiddagen deles børnene op i to grupper, små og store. Omkring kl. 9 er der fælles frugt i grupperne. Herefter fortsætter de aktiviteter der var påbegyndt eller nye fælles aktiviteter igangsættes.

Omkring kl. 11 er der oprydning for alle, derefter vasker alle hænder. Så er der samling for de store, nogen gange også for de små. Til samling bliver der sunget, læst, snakket om aktuelle ting og øvet i at hvert barn siger noget eller gør noget, mens de andre lytter/ser på. Sommerhalvåret har vi sjældent samling inde, men gerne en sangleg ude i haven i stedet.
Samlingen har over perioder den samme form/opbygning, men med varieret indhold, for at gøre det genkendeligt for børnene.

Efter samling er der madpakker. Når alle de store sidder på deres pladser, snakker vi om hvilken dag det er og hvordan vejret er. Børnene skiftes til at dele madpakker ud. Hos de ældste bliver der ofte læst højt under maden.
 
De små får hjælp til at skære madden ud i små bidder, og får lidt af gangen over på en tallerken, så de kan sidde og spise det selv. Der samler sig ligeledes en ro og hygge over middagsmaden hos de små.

Især i sommerhalvåret spises madpakkerne ude, men vi kan også være heldige at vejret gør det muligt, at spise madpakken ude på andre tidspunkter af året.
 
Efter madpakker er det for nogen tid til at lege og for andre er det tid til en middagslur. Der skal ryddes op og fejes, her hjælper de store til.

Vi tilbringer så meget af dagen ude som muligt, det afhænger selvfølgelig lidt af årstidernes vind og vejr, hvor meget af dagen vi tilbringer ude, men vi elsker at lege i haven eller tage på tur i naturen omkring os.

De børn der sover, begynder så småt at stå op. Der er eftermiddagsmad fra ca. kl. 14.00 og den kan nydes både inde og ude alt efter vejret. De voksne begynder på den generelle oprydning / rengøring.
 
Høgereden lukker mandag til torsdag kl. 17.00 og fredag kl. 16.00.
 
 
 
Høgereden v/ Henriette Madsen | Damvej 8, Kare, 8950 Ørsted  | Tlf.: 27 21 51 29 | hm@hoegereden.dk